SVEALANDSMÄSTERSKAPEN

Svealandsmästerskapen är den högsta mästerskapsnivån för ungdomar 13 - 14 år (födda 2008-09). I tävlingen utses såväl individuella medaljörer som bästa distrikt. Svealandsmästerskapen inomhus 2022 kommer att genomföras i Södertälje den 19 – 20 mars 2022.

Anmälda Svealandsmästerskapen 2022

Hej alla ungdomar och vuxna tillhörande 08fri.s distriktslag!


Plats: Södertäljehallen, Rektorsvägen 2, Södertälje När: 19-20/3, samling kl 10.00 inne i hallen på läktaren. Första tävlingsstart är kl 12.00 på lördagen och tävlingen slutar senast 16.00 på söndagen.

Viktiga saker innan/under tävlingen:
1. Kontrollera på webathletics att du är anmäld i samtliga grenar som du är uttagen i. Om någon anmälan saknas bör du kontakta oss skyndsamt.
2. Var noga med att pricka av dig i alla grenar i god tid på plats på arenan, i samband med detta kontrollera SB/PB.
3. PM och tidsprogram bör du läsa igenom noggrant INNAN tävlingen. PM och tidsprogram ligger uppe på hemsidan.

Utresa & Hemresa
Resa till och från Södertälje ansvarar inte 08:fri för. Vi rekommenderar att detta ordnas inom klubben så att färre bilar behöver åka fram och tillbaka.

Transport av stavar
Huvudansvariga ledare ansvarar för att stavar ska finnas på plats. Om det är så att tränare eller aktiva behöver hjälp med detta, kontakta oss så hittar vi en lösning.

1. Kontakta grannklubbar och försöka ordna transport tillsammans (Det vi rekommenderar/föredrar).

2. Annars kan man lämna stavar i Sätrahallen/Sollentunahallen innan lördagen så tar vi med oss dem till Södertälje.

Närvaro & Samling
Det kommer ske en samling innan tävlingsstart för att ta närvaro på alla aktiva samt presentation av oss huvudansvariga ledare och medföljande tränare. På lördag morgon kl 10.00 samlas vi inne i Södertäljehallen på läktaren. Det kommer bli vår samlingsplats när vi befinner oss i arenan samt utrymme för att förvara väskor när vi anländer på lördagen. Det kommer tydligt att synas med banderoll och flaggor. Efter tävlingen rör vi oss sedan mot vårt boende där vi är resten av kvällen.

Om man åker hem någon gång under helgen meddelas det till huvudansvariga ledare.

Boende
Boende anordnas på hårt underlag i skolsal i Rosenborgskolan och mat kommer att serveras i Rosenborgskolans matsal i direkt anslutning till arenan. Vi delar in alla aktiva med 15 personer i varje rum. Om det skulle finnas önskemål med vem man delar rum med mailas det till oss innan tävlingshelgen. (denna lista går att ändra tills dagen innan tävling)

Mat
Mat/boende paketet innehåller lunch lördag och söndag, middag lördag och frukost söndag. Mellis i form av frukt kommer finnas tillgängligt, men om annat mellis önskas kan det med fördel tas med fickpengar att handla för. Om man har speciella matpreferenser eller allergier måste dessa rapporteras till oss snarast.

Nötförbud mm Det är förbjudet att förtära nötter eller livsmedel innehållandes nötter i anslutning till arenan, på boendet samt där måltider serveras.

Notera att förtäring av alkohol och droger är strängt förbjuden på denna resa. Den som ertappas med att ha druckit alkohol eller använt droger kommer att skickas hem omgående.

Notera att ledarna inte får dela ut läkemedel såsom exempelvis Ipren och Alvedon.

Packlista
Tävlingskläder (den egna klubbens tävlingsdräkt) och uppvärmningsställ, spikskor, vattenflaska, ombyte, handduk, necessär (och allt viktigt som tandborste mm.) och fickpengar. Boende kommer ske i klassrum på hårt golv i Rosenborgskolan och därav behövs liggunderlag och sängkläder.

Aktivitet
På lördagkväll anordnas en aktivitet för alla aktiva. Därför skulle det vara kul att så många som möjligt stannar och övernattar tillsammans med laget.

Lagledare 08fri
Jonathan Karlsson och Tilda Kapell är ansvariga lagledare för Stockholmslaget, vilket innebär ansvar för ungdomarna och laget som helhet samt de praktiska delarna under resan. Med på resan finns även en lagledare för varje åldersklass, samt ett tränarteam per gren-grupp:

Linda Lindblom, Hammarby IF: Kula
Rafael Davidgård, Bromma IF: Höjd
Eva Hedlund, Bromma IF: Längd/tresteg
Lars Eckerberg, Täby IS: Längd/tresteg
Kennet Berg, Turebergs FK: Kort sprint/häck
Antonio Larripa, Hässelby SK: Stavhopp
Jessica Pihl, Hässelby SK: Kort sprint/häck
Nils Wiklund, Turebergs FK: Längd/tresteg
Lova Hagerfors, Mälarhöjdens IK: Längd/tresteg
Kennet Berg, Turebergs FK: Kort sprint/häck
Björn Ahlepil, Turebergs FK: Långdistans
John Håkansson, Hammarby IF: Vikt

Lagledare

Louise Borglund, Täby iS: Lagledare F14
Tomas Ahlberg, Bromma IF: Lagledare P13
Sara Wilkinson, Hammarby IF: Lagledare P14
Åsa Härkegård, Mälarhöjdens IK: Lagledare F13

Lagledarna kommer att presentera sig lördag morgon så att de aktiva vet vilka som är lagledare för åldersklass och gren/grenar. De kommer att finnas till hands under tävlingsdagarna både på arenan och på skolan där vi sover över. Alla ledare som följer med på resan är där för att hjälpa ALLA ungdomar från Stockholmslaget.

Observera att samtliga ledare som väljer att följa med laget behöver uppvisa ett begränsat registerutdrag från polisen i enlighet med Svensk Friidrotts riktlinjer. Detta görs i samband med samlingen på lördag morgon kl. 10.00. Registerutdraget är bara något som ska visas upp och sedan behålls av den det berör. Vi kommer inte spara detta på något sätt. Svensk Friidrotts riktlinjer.

Det kommer bli ett möte onsdagen den 16 mars kl 20.00 med alla tränare/ledare innan det närmar sig tävling för att stämma av vad rollen innefattar samt för att besvara frågor om det skulle vara några. Det kommer skickas ut en zoom-länk till alla inblandade.

Stafett
Söndagen avslutas givetvis med den rafflande stafetten över 8×200 m där två ungdomar från respektive åldersklass (2xP14, 2xP13, 2xF14 och 2xF13) ska representera laget i valfri startordning. Vi kommer representera Stockholm med två stafettlag. Stafetterna är ett uppskattat inslag och ett mycket roligt avslut på tävlingshelgen. Laget bestäms och anmäls genom huvudansvariga ledare.

08-fri tröjor
Alla deltagare i 08fri’s lag kommer få en T-shirt. Vi ser gärna att ni bär denna under helgen speciellt på arenan så att vi ser varandra. I de individuella grenarna tävlar du i din egen klubbs tävlingsdräkt. Under stafetten tävlar lagen i 08-fri tröjorna.

Inbjudan, PM och tidsprogram finns här;
Inbjudan PM

Varmt välkomna!

Uttagning
Utgångspunkten är att minst sex (6) och max åtta (8) aktiva tas ut i varje gren. (max 4 grenar/person).

Uttagningen till Stockholmslaget grundas på resultat gjorda under hela inomhussäsongen 2021/2022. Vi utgår från den statistik som finns i Svensk Friidrotts resultat- och statistiksystem. Om det är färre än 12 resultat i en gren (pga pandemin och få tävlingar) kan det bli aktuellt att titta tillbaka på resultat gjorda utomhus 2021.

OM du som aktiv vet med dig om ogjorda resultat under vintern MEN med tron på att platsa i laget måste den aktive informera om vilken tävling och resultat som gjordes eftersom det tidigare inte samlats statistik för P/F13.

En preliminär uppställning av Stockholmslaget görs och skickas ut den 4 mars.

För att behålla sin plats i laget måste man meddela huvudansvariga ledare att man kan delta SENAST den 7 mars 2022, och sedan anmäls alla deltagare den 9 mars.

Tränarteam
Tränarteamet kommer vara strukturerat i form av en grenspecifik tränare per gren för att ge alla tävlande ungdomar möjlighet till stöd de behöver. Dessutom kommer en ledare per åldersklass (F13, F14, P13, P14) finnas tillgänglig för att hjälpa till med logistiken under tävlingen. En dialog kommer föras om detta mellan tränare och huvudansvariga ledare och meddelas samma datum, som för de uttagna ungdomarna. Fler tränare kan följa med under helgen men de uttagna ledarna behöver inte betala för boende eller mat.

Medföljande ledare

Nedan är den aktuella listan på medföljande ledare/tränare under helgen.

Linda Lindblom, Hammarby IF: Kula
Rafael Davidgård, Bromma IF: Höjd
Eva Hedlund, Bromma IF: Längd/tresteg
Lars Eckerberg, Täby IS: Längd/tresteg
Kennet Berg, Turebergs FK: Kort sprint/häck
Antonio Larripa, Hässelby SK: Stavhopp
Jessica Pihl, Hässelby SK: Kort sprint/häck
Nils Wiklund, Turebergs FK: Längd/tresteg
Lova Hagerfors, Mälarhöjdens IK: Längd/tresteg
Kennet Berg, Turebergs FK: Långdistans
John Håkansson, Hammarby IF: Vikt

Lagledare

Louise Borglund, Täby iS: Lagledare F14
Tomas Ahlberg, Bromma IF: Lagledare P13
Sara Wilkinson, Hammarby IF: Lagledare P14
Linda Sternlind, Hammarby IF: Lagledare F13

Vi saknar fortfarande grenspecifika tränare i vikt samt långdistans. Om det är någon som vet med sig om tränare som är villiga att ställa upp är det bara att kontakta oss. Tilda Kapell: tildakapell@icloud.com eller Jonathan Karlsson: jonathan.sr.karlsson@gmail.com

Det kommer bli ett möte med alla tränare/ledare innan det närmar sig tävling för att stämma av vad rollen innefattar samt för att besvara frågor om det skulle vara några. Mer info om detta kommer i utskicket den 10/3.

Observera att samtliga ledare som väljer att följa med laget behöver uppvisa ett begränsat registerutdrag från polisen i enlighet med Svensk Friidrotts riktlinjer.

Boende och kostnad
Den samlade kostnaden (Startavgifter, boende/matkostnad m.m.) per deltagande aktiv/ledare delas och faktureras respektive förening. Föreningen kan därefter söka om subvention för deltagande genom SFIF. Kostnaden per aktiv är 900 kr.

Transport
Det kommer inte vara någon gemensam transport till Södertälje utan resan dit sker på egen hand. Transport av stavar kommer huvudansvarig ledare ansvara för, mer information om detta kommer skickas i uttagnings mailet.


Huvudansvariga ledare under helgen och tävlingen kommer vara Jonathan Karlsson och Tilda Kapell som tidigare varit lägerledare på 08:fri sommarläger 2021.

Tilda Kapell
Jag har tränat friidrott sedan jag var sju år gammal men har idag lagt spikskorna på hyllan för studier på Uppsala universitet/diverse skador. Stavhopp är det som präglat min friidrottskarriär men har självklart testat på de flesta grenar under alla friidrottsår. Jag har tävlat på USM, JSM men även SM med en 4:e plats som bästa placering. I sex år har jag varit friidrottstränare på Hammarbys friidrottsskola och är även tidigare stavtränare för Team 06 i Hammarby. För mig är det roligaste med ledarskapet att se barnens glädje i idrotten och jag ser fram emot den laganda vi tillsammans kommer skapa för en så rolig upplevelse på Svealands som möjligt.

Telefon: 070-788 07 97 Email: tildakapell@icloud.com

Jonathan Karlsson
Jag är en 23-åring från Täby som är både tränare och aktiv friidrottare. Jag har deltagit på JSM och SM, där jag kommit på en 11te plats som bäst. Under det senaste året har jag behövt rehaba på grund av diverse skador, vilket har gett mig mer tid till annat än träning, men jag börjar närma mig tävlingsform igen. Utöver detta pluggar jag mitt första år på mastern i teknisk fysik, biomedicinsk fysik spåret på KTH. Jag hoppas att jag kan hjälpa er prestera så bra som möjligt under Svealandsmästerskapen.

Telefon: 076-286 62 07 Email: jonathan.sr.karlsson@gmail.com

Frågor
För att besvara frågor angående årets Svealandsmästerskap ska vi vara på plats under en kommande tävling. Preliminärt kommer detta vara under Lilla Hässelbyspelen som går den 20-21 februari, men kan ändras vilket meddelas isåfall i senare utskick. Det går alltid bra att kontakta oss via telefon eller mail innan dess.

Vi ser fram emot årets Svealandsmästerskap!

Tilda & Jonathan

Preliminär uttagning Svealandsmästerskapen 2022

F14 - 33 st
Aline Wistam Bromma IF- Höjdhopp
Antonia van Uelft Bromma IF- Stavhopp
Ebba Borglund Täby IS- 60mh, Längdhopp, 60m, Kula
Edit Jansson Hammarby IF- Tresteg
Elin Larsson Huddinge AIS- Vikt, Kula
Elisabeth Teearu Turebergs FK- 60m, Längdhopp, 60mh
Elsa Grip Sommelius Huddinge- Stavhopp
Emelie Lundqvist Danderyds SK- 200m, 60m, kula
Emelie Näsholm Huddinge AIS- 60mh, Höjdhopp, kula
Emilie Ekman Täby IS- 200m, 60m, Höjdhopp, kula
Ester Jordélius Mälarhöjdens SK- 1000m
Fanny Szalkai Spårvägens FK- 1000m
Gabriella Enquist Hammarby IF- 200m, 1000m, höjdhopp
Hanna Vikström Täby IS- 1000m
Inés Kieffer Bromma IF- 1000m
Inez Resare Hammarby IF- 1000m
Iris Boqvist Hanvikens SK- Vikt
Isabella Sjöholm Vitasovic Hässelby SK- 200m, längdhopp, höjdhopp
Judit Hagerfors Mälarhöjdens IK- 200m, längdhopp
Julie Devaux-Scamaroni Bromma IF- Tresteg
Leah Palmblad IFK Lidingö- 1000m
Linnea Ekström Turebergs FK- 60mh
My Lindberg Hammarby IF- 200m, längdhopp, 60m
Noomi Öhlund Karboub Bromma IF- 1000m, stavhopp, längdhopp, tresteg
Nora Ahl Hässelby SK- Stavhopp
Olivia Pihl Hässelby SK- 60mh, längdhopp, 60m, tresteg
Saga Berg Ojeda Turebergs FK- 60mh, stavhopp, höjdhopp
Sofia Sahlén Martin Bromma IF- 200m stavhopp, tresteg, kula
Stephanie Thorén Åkersberga SK- 60mh, vikt
Thea Lind Hanvikens SK- Vikt, kula
Tyra Sparv Hammarby IF- 200m, längdhopp, 60m, tresteg
Wilma Beiming Brotte Täby IS- 60mh, 60m
Zelda Eckers Åkersberga SK- Höjdhopp

F13-31st
Alba Laguna Hammarby IF- 60mh, kula 60m
Alma Eklöf Hammarby IF- Kula
Amanda Broberg Rydqvist Hammarby IF- 800m, kula
Clara Westermark Huddinge AIS- Höjdhopp
Cornelia Cedergren Danderyds SK- 200m, 60m
Ebba Strandberg Ösmo Nynäs FIK- Höjdhopp, kula
Elise Hallner IFK Lidingö- 60m
Elise Wiklund Turebergs FK- 60mh, höjdhopp, stavhopp
Elvira Ivarsson Täby IS- 200m, 60mh, kula
Emelie Lagerdahl Bromma IF- 800m
Freja Ahlepil Turebergs FK- 800m
Freja Kagevik Turebergs FK- 200m, 800m, stavhopp, tresteg
Gwen Fagerström IF Linnéa- 800m
Hilda Yong Viklander Mälarhöjdens IK- Tresteg
Julia Stenwall Coldring Boo IF- 800m
Lily Kylefjord Mälarhöjdens IK- 800m, stavhopp
Lisa Palmheden Ösmo Nynäs FIK- 200m, 60m, längdhopp
Malva Lönn Hammarby IF- 200m, 60mh, tresteg, längdhopp
Matilda Breitung IFK Lidingö- Höjdhopp
Molly Envall Turebergs FK- 200m, 60mh, 60m, längdhopp
Nellie Krantz Turebergs FK- 800m
Norah Garneij Sandström Spårvägens FK- Stavhopp
Nova Hedlund Carlson Bromma IF- 60mh, tresteg, 60m, längdhopp
Pixie Lento Bromma IF- 60mh, höjdhopp, tresteg, stavhopp
Stella Rajala Styrman Bromma IF- Tresteg
Stephanie Rimer Turebergs FK- 200m, tresteg, kula, 60m
Svea Strand Täby IS- 60mh, höjdhopp
Tuva Eckerberg Täby IS- Kula, 60m, stavhopp, längdhopp
Tyra Sternlind Hammarby IF- 200m, Kula, Längdhopp
Vera Neovius Mälarhöjdens IK- Höjdhopp, tresteg, stavhopp, längdhopp
Vera Stolpen Täby IS- Höjdhopp, längdhopp

P14-34st
Albin Wolgast Hammarby IF- Stavhopp
Alexander Granqvist Huddinge AIS- 60mh, stavhopp
Algot Särnbrink Huddinge AIS- 60mh
Alvin Richtnér Huddinge AIS- Längdhopp, 60m, höjdhopp
Axel Victorin Hammarby IF- 200m, tresteg
Benjamin Wilkinson Hammarby IF- 60mh, stavhopp, vikt, tresteg
Edwin Larripa Taxell Hässelby SK- 60mh, stavhopp, längdhopp, höjdhopp
Elliot Sjöberg Huddinge AIS- 1000m
Emil Ahlepil Hanvikens SK- 60mh
Emil Svarverud Svensson Turebergs FK- Längdhopp, 60m, höjdhopp
Emmanuel Eneh Mälarhöjdens IK- 200m, 60m
Evert Östlind Åkersberga SK- 200m, vikt, 60m, kula
Felix Camarstrand Hammarby IF- Tresteg
Gusten Jacobsson IK Tjelvar- Stavhopp
Hugo Jansson IFK Lidingö- 60mh, längdhopp, 60m
Johan Åkerström Turebergs FK-1000m
Jonas Atlassi Hammarby IF- 1000m
Levi Back Turebergs FK- 200m, 60mh, stavhopp, kula
Lucas Semb-Josefson Turebergs FK- Kula
Ludwig Engde Turebergs FK- Kula
Marcus Björklund Hanvikens SK- Stavhopp
Nemanja Opacic Huddinge AIS- Längdhopp, höjdhopp
Philip Antivilo Lindsjöö Hässelby SK- 200m, Längdhopp, 60m,
Rasmus Berglund Huddinge AIS- 1000m
Sebastian Lörstad IFK Lidingö- 1000m
Sebastian Stagh IFK Lidingö- 1000m
Theo Pantzar Huddinge AIS- 60m, 200m
Theodor Håkansson Hammarby IF- Stavhopp, höjdhopp, tresteg
Vilgot Didriksson Bromma IF- 200m, Längdhopp, Höjdhopp, Tresteg
Vincent Huselius- 200m, 60m, höjdhopp, kula
William Blomquist Turebergs FK- kula
William Clason Täby IS- 1000m
William Strömberg Turebergs FK- 60mh, längdhopp, vikt, kula
Wilmer Davidgård Bromma IF- Vikt, Höjdhopp, Tresteg, Kula

P13-33st
Adrian Lindberg Mälarhöjdens IK- 200m, tresteg
Alessandro Mancinella Hammarby IF- 200m, 60mh, tresteg, längdhopp
Axel Falk Turebergs FK- 60mh
Axel Jonell Täby IS- 200m
Carl Grindange Turebergs FK- 200m, 60mh, 60m, stavhopp
Dante Stam Hässelby SK- Höjdhopp
David Ahlberg Bromma IF- 200m, 800m, höjdhopp, längdhopp
Emil Corlevi IFK Lidingö- 800m
Felix Formanek Mälarhöjdens IK- Tresteg
Filip Söderlund Turebergs FK- 200m, 800m, 60mh
Filip Thunell IFK Lidingö- 60mh, höjdhopp, 60m
Filip Wincent Sundbybergs IK- 60m
Gabriel Melander Turebergs FK-Tresteg, Kula
Gustav Yngström Mälarö SOK- 60m, Längdhopp
Hugo Wiklund Hanvikens SK- Höjdhopp, kula, stavhopp
Ivar Olsson Bromma IF- 60mh, höjdhopp, 60m, längdhopp
Jaimie Kinane Hässelby SK- 200m
Joar Larsson Huddinge AIS- Höjdhopp, 60m, Stavhopp, längdhopp
Jonatan Borg Hammarby IF- 200m, tresteg, 60m
Jonathan Dalid Turebergs FK- Längdhopp
Jumanne Hacket Hammarby IF- Kula, stavhopp
Leo Sonesson Huddinge AIS- Stavhopp
Liam Jergander Ösmo Nynäs FIK- Kula
Love Willén Holgersson IFK Lidingö- 800m
Luca Garavini IFK Lidingö- 800m
Nils Grufman Täby IS- Kula, stavhopp, längdhopp
Olle Buchmayer Hammarby IF- Kula
Oskar Ahlstrand Turebergs FK- 800m, 60mh, tresteg, längdhopp
Samuel Härkegård Wulff Mälarhöjdens IK- Stavhopp
Trausti Mar Dagsson Turebergs FK- 800m, 60mh, höjdhopp, 60m
Viktor Berg Turebergs FK- Höjdhopp, stavhopp
Vilgot Delsmo Rehn Tullinge FI- Kula
Wilmer Hägg Hässelby SK- 800m
GOTLANDS OCH STOCKHOLMS FRIIDROTTSFÖRBUND • BJÖRKSÄTRAVÄGEN 2, 127 37 SKÄRHOLMEN • TELEFON 08 - 615 68 35 • E-POST: